23 ℃

Weinig moeders houden echt van hun zoon

Er zijn maar weinig moeders in Nederland die echt van hun zoon houden. Dat blijkt uit een onderzoek op Facebook.

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Arsenisspyros – TatyanaGl – Nieuwspaal

Op sociale media lieten onderzoekers in de afgelopen jaren berichten rondgaan met de tekst “Deel dit bericht als je ook zo veel van je zoon houd”, gedecoreerd met een teddybeer, een hartje of een kaarsje. Het bericht werd door verontrustend weinig moeders daadwerkelijk gedeeld.

De meeste moeders negeerden de oproep en gaven daarmee aan niet of weinig van hun zoon te houden. Wanneer het aantal likes en deelacties wordt afgezet tegen het geregistreerde aantal moeders in Nederland, blijkt ruim 98% van de moeders amper iets om hun zoon te geven. De resterende 2% voelt kennelijk wel moederliefde.

“Ik heb het bericht bewust niet gedeeld. Ik had eigenlijk een meisje gewild”, vertelt een moeder die op Facebook bekendstaat als Nina Nina. Esther Achternaam vertelt: “Ik heb twee kinderen, een jongen en een meisje. Mijn dochter is heel leuk en lief en doet het goed op school. Mijn zoon is een lapzwans. Toen dat bericht op Facebook langskwam, zette het me echt aan het denken. Ik zou huichelen als ik het zou liken en delen.”

De resultaten zijn doorgestuurd naar Stichting Jeugdzorg voor nader onderzoek.

 
Deel dit artikel: