Reünie Titanic-passagiers slecht bezocht

Foto: Malcolm Grima / Shutterstock.com

De eerste reünie voor passagiers en bemanningsleden van het legendarische schip Titanic is uitgelopen op een mislukking. Van de ruim tweeduizend oorspronkelijke opvarenden kwam niemand opdagen.

De eerste reis van de RMS Titanic zorgde jaren geleden voor heel wat aandacht van de media. De majestueuze Titanic, met haar kenmerkende vier schoorstenen, was destijds het grootste passagiersschip ooit gebouwd.

Dinsdagavond organiseerde rederij White Star Line een reünie voor alle passagiers en bemanningsleden van het historische schip. Maar afgezien van een paar duikers van de pers was niemand aanwezig. “We hadden inderdaad op meer belangstelling gerekend”, aldus de teleurgestelde organisator Pierre Maréchal. “Dit was juist een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen en sterke verhalen te vertellen.”

De organisatie bedankt vooral de leden van het orkest, dat ondanks de lage opkomst gewoon doorspeelde. “Zij hebben echt de avond gered”, zegt Maréchal. “Anders was het helemaal een ramp geweest.”