19 ℃

Weg naar de hemel wordt geautomatiseerd

Foto: Riccardo De Luca Update / Cincila / Shutterstock.com

Kerkelijke kringen maken bekend dat de weg naar de hemel steeds meer wordt geautomatiseerd.

Een ingenieus systeem van ‘religieuze monitoring’ gaat er voor zorgen dat het doen en laten van elke sterveling voortaan direct vanuit de hemel in kaart kan worden gebracht. Tot voor kort gebeurde dat door engelen, maar door de enorme toename van het aantal wereldburgers werd dit echter vrijwel ondoenlijk.

Het werk van Petrus is wordt met het nieuwe systeem een stuk gemakkelijker. Hij vertelt: “Als iemand zich nu aanmeldt bij de hemelpoort, hoef ik alleen maar even te scannen of hij in het aardse leven voldoende punten heeft gescoord. Dan verschijnt er meteen een groen vinkje achter zijn naam. Vroeger moest ik naar eindeloze verhalen luisteren van zo’n engel. Dat was een hels karwei. Daardoor ontstonden er altijd enorme rijen voor de ingang.”

De katholieke kerk spreekt van een religieuze doorbraak. Paus Franciscus: “Voor ons werkt dit veel beter. Sinds kort krijgen we maandelijks een uitdraai, een zogenaamde ‘hemelse staat’. Aan de hand daarvan kunnen we precies zien wat iemand in het hiernamaals verwachten kan als ‘ie zo doorgaat met zijn leven. Daarna is het aan de gelovige zelf om daar iets mee te doen.”

 
Deel dit artikel: