16 ℃

Weerkundigen: “Oorlog in Oekraïne is vervelend, maar het moet nu echt even over het weer gaan”

Weerkundigen: “Oorlog in Oekraïne is vervelend, maar het moet nu echt even over het weer gaan”
Foto: Yarr65 / Simpleicon / Negovura / Mix and Match Studio / Shutterstock.com

Media besteden nog volop aandacht aan de oorlog in Oekraïne, terwijl het nu eigenlijk over het weer zou moeten gaan. Dat zegt weerman Maurice Waalvaren van MeteoScience. De weerkundigen zijn bang dat de oorlog in Oekraïne ten koste gaat van de aandacht voor het warme weer.

Waalvaren heeft begrip voor de situatie in Oekraïne, maar benadrukt dat het in Nederland 40 graden wordt. “Of zelfs nog iets warmer”, zegt hij. “Journalisten kijken allemaal de verkeerde kant op. Ze hebben het alleen maar over Oekraïne, terwijl het in ons eigen land bloedheet wordt. Dan vraag ik me af: wat is nou belangrijker?”

Waalvaren vraagt de media om de berichtgeving over de oorlog pas eind juli te hervatten, als het wat koeler is. “Laten we eerst de weermannen even het woord gunnen”, aldus de weerman. “Als ik nu kijk naar Nieuwsuur of een andere talkshow, dan zit daar zo’n jongen te kletsen over de oorlog. Dan denk ik: hè verdorie, ik had daar ook kunnen zitten met een weerpraatje. We moeten de aandacht voor het weer nu niet laten verslappen.”

 
Deel dit artikel: