Weerbureau verwacht hittegolf

In de komende week is er een groot risico op een hittegolf. Die onheilspellende waarschuwing komt van MeteoGroup. De temperatuur kan oplopen tot gigantische hoogte.

Foto: Delpixel / Shutterstock.com

“We spreken van een hittegolf als het minstens 5 dagen op rij meer dan 25 graden wordt, waarvan er in die 5 dagen ook nog eens 3 dagen moeten zijn met meer dan 30 graden”, waarschuwt MeteoGroup. Gevreesd wordt dat de temperatuur zelfs kan oplopen tot 37 graden.

Ook bij weerbureau MeteoScience laten de grafieken flinke stijgingen zien.  “Ik zal er niet omheen draaien: dit ziet er ernstig uit. De kans op een hittegolf is zeer, zeer groot”, zegt weerman Thomas Indra. “Het is verstandig om nu alvast voorbereidingen te treffen.”

“Gezonde, fitte mensen kunnen een hittegolf best aan. Maar voor ouderen kan het warme weer een reden zijn om nog meer te gaan klagen”, aldus Indra. “Maak volgende week maar eens een rondje langs de verpleeghuizen in ons land. Zodra de temperatuur boven de 30 graden komt, gaan die oudjes mekkeren. ‘Pff, wat een hitte’, hoor je dan. Ja, dat is toch verdorie logisch? Daarom heet het ook een hittegolf. En dan die lucht!”

Tegen het einde van volgende week zal de temperatuur weer geleidelijk gaan dalen.

 
Deel dit artikel: