23 ℃

WEERALARM: Blijf in godsnaam binnen!

Weerbureau MeteoScience heeft voor vanmiddag en vanavond een weeralarm afgegeven. Ons land wordt in de komende uren getroffen door zeer, zeer zware buien met onweer en hevige windstoten.

Foto: Sturmjaeger Tobi / Pixabay CC

Volgens Martijn Dorrestijn van Buienradar gaat het “behoorlijk heftig” worden. “Als je niet de weg op hoeft, doe dat dan ook niet”, waarschuwt hij. “Ga niet fietsen. Wandelen met een paraplu ook niet. Er komt heel veel bliksem.” Mogelijk ontstaan er kleine tornado’s. “Het zijn een beetje Amerikaanse taferelen die we gaan krijgen.”

Weerman Thomas Indra van MeteoScience adviseert om vooral binnen te blijven. “U brengt uzelf en anderen in gevaar als u toch de straat op gaat”, aldus Indra. “Met dit weer heeft u buiten niets te zoeken. Of wel dan? Nou?”

De meeste huishoudens zijn slecht op een weerramp voorbereid. Volgens een onderzoek van bureau QuestionIt heeft slechts 15 procent een noodvoorraad voedsel en drinkwater in huis. Een ruime meerderheid houdt het tijdens een onweersbui nog geen veertien dagen vol.

 
Deel dit artikel: