16 ℃

Weer volop stageplekken in relaxindustrie

Dat het beter gaat met de economie is ook te merken in de toerisme- en relaxbranche. In privéhuizen zijn weer volop stageplekken voor jongeren die ervaring willen opdoen.

Foto: Avgust Avgustus / Shutterstock.com

“Vooral voor meiden liggen er in onze branche weer volop carrièrekansen. Dit jaar is het aantal stageplaatsen zelfs verdubbeld”, zegt voorzitter Sjaak Schinklands van de Nederlandse Vereniging van Erkende Privéhuizen (NVEP). “Wij bieden een boeiende leer-werk-omgeving waarin je mensen ontmoet van over de hele wereld.”

Maaike Schortier (20) volgt een HBO-opleiding Toerisme & Hospitality. Ze loopt stage in privéhuis Rosita in Amsterdam. “Het leuke van dit werk is dat je echt contact maakt met de mensen. Er komen hier rijke Japanners, Amerikanen, maar ook veel Britten. Zo veel verschillende culturen en iedereen heeft z’n eigen wensen”, vertelt ze.

“Het is heel leuk om het de gasten zo veel mogelijk naar de zin te maken. Soms blijven ze maar een half uurtje, maar ik probeer er altijd een hoogtepunt van te maken”, vertelt Maaike. “Laatst kwam een gast drie keer achter elkaar. Tsja, daar doe je het voor. En ik hoef er niet eens mijn bed voor uit.”

 
Deel dit artikel: