21 ℃

Wéér schandaal rond ‘Boer Zoekt Vrouw’

Een flink schandaal rond boer David van het populaire programma ‘Boer Zoekt Vrouw’. Net als de andere boeren zoekt David naar een vrouw om zijn boerenleven mee te delen. Maar nu blijkt dat David helemaal geen boerderij heeft.

boer-zoekt-vrouw-davidIn de serie ‘Boer Zoekt Vrouw Internationaal’ staan vijf boeren centraal, die buiten Nederland hun bedrijf runnen. Eén van hen is David (27), die in de voorstelaflevering nog trots zijn boerderij in Roemenië liet zien. Het zakenblad Quote ontdekte echter dat David de boel bedondert. De boerderij is niet van hem. David is slechts ingehuurd om de boerderij op orde te brengen.

“Walgelijke misleiding”, zegt collega-agrariër Albert van Grieken over de situatie. “David doet alsof hij zelf een boerderij heeft, maar in werkelijkheid is hij een soort uitzendkracht. Stel je voor dat hij via ‘Boer Zoekt Vrouw’ inderdaad een vrouw vindt. Zij verwacht dan een droomleven op het platteland van Roemenië. In werkelijkheid zitten dit soort huurboeren meestal na een paar jaar weer in een rijtjeshuis in Diemen. Daar wordt zo’n vrouw niet gelukkig van.”

Volgens Van Grieken zijn er de laatste tijd meer boeren die de boel belazeren. “Iedereen noemt zich tegenwoordig maar boer. Zo’n jongen als Frank de Boer bijvoorbeeld. Hij blijkt gewoon voetbaltrainer.”

 
Deel dit artikel: