11 ℃

Wéér protest van dierenactivisten, nu bij Koreaanse hondenboerderij

Opnieuw hebben dierenactivisten een boerderij bezet. Maandag braken de activisten in bij een varkenshouderij in Boxtel. Dinsdag sloegen de dierenactivisten opnieuw toe. Ze voerden actie bij een Zuid-Koreaanse vleeshondenfokkerij.

Foto: Marshalik Mikhail / Shutterstock.com

De demonstratie bij de varkenshouderij in het Noord-Brabantse Boxtel zorgde maandag al voor veel ophef. Veel Nederlanders betuigden hun steun aan de getroffen boer. Op sociale media werden foto’s gedeeld van varkensvlees, uit solidariteit met de varkenshouder. Toch gingen de dierenactivisten vandaag door met een nieuwe protestactie.

De activisten braken in bij een Zuid-Koreaanse hondenboerderij. Het fokken van honden voor menselijke consumptie is in Zuid-Korea de normaalste zaak van de wereld. De dierenactivisten willen dat het fokken van vleeshonden onmiddellijk stopt.

De burgemeester van het Zuid-Koreaanse dorp reageert woedend op het protest: “Dit soort grenzen overschrijden kan absoluut niet. De hondenboer moet in veiligheid zijn werk kunnen doen”, aldus de burgemeester. “Eerst mochten we van de dierenactivisten al geen varkens meer eten, nu geen honden. Absurd. Ik ga er van uit dat burgers dit protest massaal afkeuren.”

 
Deel dit artikel: