18 ℃

Wéér minister besproken vanwege gedrag: “Hij zette zelf zijn kopje in de vaatwasser”

Wéér minister besproken vanwege gedrag: “Hij zette zelf zijn kopje in de vaatwasser”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Na minister Dennis Wiersma en Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn wordt wéér een politicus besproken vanwege zijn gedrag. Dit keer gaat het om minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie. Bij de redactie zijn meerdere verhalen binnengekomen over het gedrag van Jetten.

Verschillende medewerkers van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, waar Jetten onder valt, doen hun verhaal over hem. Zo zou hij tijdens vergaderingen regelmatig aanwezig zijn geweest. “Als hij de ruimte binnenstapte, zei hij altijd ‘goedemorgen’. Hij nodigde ons uit om actief mee te denken en luisterde vervolgens aandachtig naar onze ideeën. En toen ik jarig was, stond er een bosje bloemen op mijn bureau. Dat had hij geregeld”, zegt een medewerker die alleen anoniem wil praten.

Ook bij een symposium over energietransitie, waar Jetten begin dit jaar te gast was, viel zijn gedrag op. “We waren allemaal al een beetje zenuwachtig, want het is toch spannend als de minister op bezoek komt. Maar Jetten stelde ons direct op ons gemak. Hij maakte een paar grapjes om het ijs te breken”, vertelt een medewerkster. “Na afloop van het symposium bedankte hij ons voor de gastvrijheid en zette hij zelf zijn kopje in de vaatwasser.”

De getuigenverklaringen zijn aan minister Jetten voorgelegd. “Ik zal in gesprek gaan met iedereen die daar behoefte aan heeft”, belooft Jetten. “Maar eerlijk gezegd herken ik me hier wel in.”

 
Deel dit artikel: