19 ℃

Weer kind niet opgehaald uit ballenbak

Foto: Perfect Vision / Shutterstock.com

Mitch (3) zit nog steeds in de ballenbak van een Zweeds meubelwarenhuis. Ondanks herhaalde oproepen hebben haar ouders hem niet opgehaald.

Mitch werd zaterdagmiddag, omstreeks half twee, achtergelaten in de ballenbak van het Zweedse meubelwarenhuis. Het kind wordt sindsdien door het personeel in leven gehouden met gehaktballetjes.

Het komt regelmatig voor dat kinderen te laat worden opgehaald uit het speelparadijs. “Soms hebben ouders het te druk, of vergeten ze hun kinderen gewoon. Daar heb ik best begrip voor, maar wat ons betreft is 24 uur echt het maximum”, aldus de Amersfoortse vestigingsmanager. “We hadden hier ooit tweeverdieners die hun kind elke werkdag van 10:00 tot 20:30 in de ballenbak dumpten. Dat is beslist niet de bedoeling. Wij zijn een meubelwinkel, geen kinderdagverblijf.”

Het bedrijf vraagt de ouders van Mitch op zich te melden: “Ook andere kinderen willen gebruikmaken van de ballenbak. Als Mitch morgenavond nog niet is opgehaald, dan zullen we hem helaas moeten opslaan in het magazijn.”

 
Deel dit artikel: