14 ℃

Weer incident met agressieve hond

De politie heeft bij een dorpsfeest in Santpoort-Noord een agressieve pitbull doodgeschoten. De hond had drie mensen gebeten, inclusief zijn baas. Het is al het tweede bijtincident met pitbulls in een paar dagen tijd.

pitbull-hondVolgens bezoekers van het dorpsfeest beet de pitbull zijn baas in het kruis en liet niet meer los. Omstanders probeerden de hond weg te halen, maar ook zij werden gebeten. Het dier werd vervolgens door politieagenten doodgeschoten.

Een dag eerder werd een 6-jarig meisje in Amsterdam gebeten door een pitbull. Ze heeft flinke verwondingen aan haar gezicht en moest in het ziekenhuis worden geopereerd. De hond is in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie bepaalt of de hond moet worden afgemaakt.

Volgens dierenarts Thijs Snibbert staan de bijtincidenten niet op zichzelf. “Pitbulls staan bekend als lieve, vreedzame diertjes, maar dat is lang niet altijd terecht”, aldus de dierenarts. “Pitbulls hebben een hoog knuffelgehalte. Mensen nemen een pitbull om lekker mee te kroelen. Ze realiseren zich niet dat zo’n beest flink kan uithalen.”

 
Deel dit artikel: