19 ℃

Wéér hittegolf in aantocht

Delen van ons land worden in de komende dagen opnieuw getroffen door een hittegolf. Dat zegt weerbureau Weeronline. Plaatselijk kan de middagtemperatuur ver boven de 30 graden uitkomen.

hittegolf-warm-warmte-heetDe komende hittegolf is al de derde van dit jaar. Deze septembermaand gaat de boeken in als één van de warmste aller tijden. Al sinds de vorige eeuw is een hittegolf in september niet meer voorgekomen.

Weerbureau MeteoScience spreekt van een gevaarlijke situatie. “Mensen zijn in september niet meer voorbereid op een hittegolf”, zegt meteoroloog Thomas Indra. “De meeste Nederlanders hebben een hittegolf in het najaar nog nooit meegemaakt en weten niet hoe ze er op moeten reageren. Voorlichting is belangrijk.”

Vooral bejaarden en mensen met een slechte gezondheid kunnen last hebben van de warmte. “Door het warme weer kunnen mensen met een zwakke gezondheid komen te overlijden. Wij adviseren hen om dat in ieder geval vóór komende dinsdag te doen, zodat hen de ergste hitte bespaard blijft”, aldus Indra.

 
Deel dit artikel: