15 ℃

Weer geen Michelinster voor Het Snackpaleis: Is Nederland wel klaar voor gefrituurd voedsel?

Weer geen Michelinster voor Het Snackpaleis: Is Nederland wel klaar voor gefrituurd voedsel?
Foto: Anton Havelaar / Anna Tronova / Shutterstock.com

Maandag werden weer de felbegeerde Michelinsterren uitgedeeld. Maar liefst zeventien Nederlandse restaurants werden met de belangrijke ster beloond voor hun kookkunst. Chef-kok John van de Tolleveld van petit restaurant Het Snackpaleis in Strielwouden is teleurgesteld. Hij kreeg wederom géén Michelinster.

Van de Tolleveld haalt als chef-kok zijn inspiratie volledig uit de frituurpan. “Er zijn maar weinig chefs die dat durven”, vertelt hij. “Natuurlijk had ik gehoopt op een ster, maar helaas krijg ik van Michelin nog niet de erkenning die ik verdien. Ik denk dat Nederland nog niet klaar is voor mijn kookstijl. Misschien zijn mijn gerechten te exclusief.”

Want waar de traditionele sterrenrestaurants zich vooral bezighouden haute cuisine en fusion cooking, kiest Het Snackpaleis heel bewust voor een andere aanpak: “Ik wil in mijn keuken echt terug naar de basis van de Nederlandse eetcultuur. Geen moeilijk culinair gedoe, maar traditionele, hoogcalorische gerechten met aardappel en transvetten in de hoofdrol.”

Hoewel het petit restaurant nog niet door Michelin is ontdekt, wordt Het Snackpaleis geroemd door fijnproevers. “Mensen komen hier speciaal naartoe voor mijn frikandel speciaal”, zegt John trots. “Dat is een langwerpig vleesgerecht dat geheel bestaat uit gefrituurd separatorvlees, speels geserveerd met een topping van curry en mayonaise en op smaak gebracht met vers gesnipperde uien. Uniek. Dat vind je bij geen enkel sterrenrestaurant.”

 
Deel dit artikel: