18 ℃

Wéér dopingschandaal bij Koningsspelen

Foto: Gemenacom / Shutterstock.com

Zeker twaalf deelnemers van de Koningsspelen worden verdacht van dopinggebruik. Bij leerlingen van basisscholen in Limburg, Noord-Holland en Gelderland werden tijdens de dopingtest verdachte bloedwaarden gemeten.

Ruim een miljoen basisschoolleerlingen deden vrijdag mee aan de Koningsspelen. Een aantal van hen viel op door zeer uitzonderlijke prestaties. Zo vestigde een 6-jarige leerling van de Limburgse basisschool De Boterbloem een nieuw wereldrecord op het onderdeel zaklopen. Bij het hinkelen won een 7-jarige sporter die vorig jaar nog onderaan in het klassement bungelde.

De strenge dopingcontrole die de organisatie van de Koningsspelen had ingesteld na de incidenten van vorig jaar lijkt onvoldoende. Bij sommige leerlingen werden extreem hoge glucosewaarden in de urine gevonden. De spijkerpoepploeg van de Amsterdamse basisschool De Zilverdistel moet zich morgen voor de dopingcommissie verantwoorden.

Ook een 10-jarige leerling uit Beuningen wordt verdacht. Hij behaalde bij het onderdeel verspringen een afstand van 24 meter vanuit stilstand.

 
Deel dit artikel: