22 ℃

Weer aanzienlijk slechter sinds hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, BBB en NSC

Weer aanzienlijk slechter sinds hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, BBB en NSC
Foto: Pixfly / Shutterstock.com

DEN HAAG - Het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, BBB en NSC heeft tot nu toe dramatische gevolgen voor het weer. Die conclusie trekt weerbureau MeteoScience na onderzoek.

Twee weken geleden bereikten de onderhandelaars van de vier coalitiepartijen een hoofdlijnenakkoord voor een nieuw kabinet. Toen leek het akkoord op veel vlakken positief, maar uit metingen blijkt dat er sinds het akkoord wel flink meer regen is gevallen.

“Sinds de het hoofdlijnenakkoord bestaat, is de hoeveelheid neerslag in ons land significant toegenomen. Na de bekendmaking van het hoofdlijnenakkoord viel zelfs twee keer zo veel regen als normaal. Dat hadden we lang niet meer meegemaakt”, zegt meteoroloog Pascal Seintjes.

De hoeveelheid neerslag in de maand mei. De rode lijn geeft aan wanneer het hoofdlijnenakkoord gesloten werd (15 mei). Te zien is dat na het hoofdlijnenakkoord aanzienlijk meer neerslag viel dan ervoor.

Op sociale media vragen mensen zich dan ook af of het akkoord van PVV, VVD, BBB en NSC voor wat betreft het weer wel zo verstandig was. “Zeker nu de zomervakantie voor de deur staat, zou het goed zijn als de coalitiepartijen er nog eens kritisch naar kijken”, zegt politiek analist Fons Knielen. “Veel kiezers waren het beleid van het kabinet Rutte spuugzat, maar al die regen is natuurlijk ook niet leuk.”

 
Deel dit artikel: