14 ℃

Website RIVM massaal bezocht door boeren vanwege coronavirus

Foto: Phovoir / Shutterstock.com

De website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wordt massaal bezocht door boeren die bezorgd zijn om het coronavirus. Normaal wordt de website gemiddeld 80.000 keer per dag bezocht, nu gebeurt dat 1 miljoen keer per dag. De bezoekers zijn voornamelijk agrariërs.

Volgens varkenshouder Teun Bottelink, bekend van Farmers Defence Force, is dat logisch. “Het RIVM is toch dé autoriteit op het gebied van volksgezondheid en milieu”, legt hij uit. “Het is een overheidsorgaan en daarom vertrouwen wij absoluut op de cijfers en adviezen van deze knappe koppen.” Het RIVM heeft de boeren in het verleden vaker geholpen met diverse milieuvraagstukken en dat heeft blijkbaar vertrouwen gekweekt.

Afgelopen jaar hadden diverse boeren al hun waardering voor het RIVM getoond. Op 16 oktober reden de boeren nog massaal in colonne naar Bilthoven, om daar de overheidsorganisatie toe te juichen. De directeur-generaal van het RIVM, Hans Brug, stelt de agrariërs gerust in een reactie: “Het coronavirus is niet bestand tegen hoge concentraties stikstof. Bovendien is het virus ongevaarlijk voor boerderijdieren, dus boeren hoeven niet bang te zijn dat hun veestapel wordt gehalveerd. Althans, niet door dit virus.”

 
Deel dit artikel: