13 ℃

“We moeten hem uit zijn lijden verlossen”

“Pijn? Ik weet niet of hij pijn heeft. Geen lichamelijke pijn, denk ik”, vertelt Lieke Runnekerk, terwijl ze Frodo zachtjes aait. “Toch denk ik dat we hem uit zijn lijden moeten verlossen.”

Foto: Photo Media Group / Shutterstock.com

Lieke en haar kat Frodo wonen samen met Bart in een gerestaureerd boerderijtje in Almere. “Vroeger was hij heel actief, maar de laatste maanden doet hij bijna niets meer”, vertelt Lieke. “Meestal ligt hij maar een beetje op de bank. Het is een zielig hoopje, als je hem zo ziet, met al dat haar. Je merkt gewoon dat hij geen plezier meer heeft in het leven.”

“Ja, natuurlijk hoop ik dat hij niet langer hoeft te lijden. Als hij gaat slapen, hoop ik dat hij niet meer wakker wordt. Dat hij gewoon vredig inslaapt. Dat zou voor hem het beste zijn. Maar ja, zijn hartje wil het nog niet opgeven”, zucht ze.

“Ik kan het bijna niet meer aanzien. We moeten hem uit zijn lijden laten verlossen, hoe moeilijk dat ook is”, fluistert Lieke. “Want we gaan hem wel missen hoor. Hij is ook pas 36 en we zijn net getrouwd. Maar Frodo en ik redden het wel met z’n tweetjes.”

 
Deel dit artikel: