16 ℃

Waterschappen: “Nederlanders pikken die lage waterschapsbelasting niet meer”

Waterschappen: “Nederlanders pikken die lage waterschapsbelasting niet meer”
Foto: Remco de Wit

Als de wateroverlast van de afgelopen dagen één ding heeft aangetoond, dan is het dat de waterschapsbelasting fors omhoog moet. Dat zeggen de waterschappen.

De 21 waterschappen moeten ervoor zorgen dat we in ons land droge voeten houden. Elk huishouden betaalt hiervoor jaarlijks zo’n 360 euro aan waterschapsbelasting. “Dat is natuurlijk veel te weinig. Nederlanders pikken het niet meer. Ze willen méér betalen”, zegt woordvoerder Reinout Wammels van het waterschap IJmst en Bierick.

Nederlanders kijken elk jaar reikhalzend uit naar de aanslag waterschapsbelasting. Maar elk jaar is het bedrag lager dan ze hadden gehoopt hadden.

De waterschappen accepteren dan ook geen enkele verantwoordelijkheid voor de overstromingen in bijvoorbeeld Hoorn en Volendam: “Wij roepen al jaren dat de waterschapsbelasting omhoog moet. En dat blijven wij roepen, telkens als er ergens wateroverlast is. Elke Nederlander betaalt met liefde het tienvoudige aan waterschapsbelasting. Het wordt tijd dat de overheid daar naar luistert.”

 
Deel dit artikel: