18 ℃

Waterschap zet promotieteam in om kiezer alsnog voor waterschapsverkiezingen te interesseren

Waterschap zet promotieteam in om kiezer alsnog voor waterschapsverkiezingen te interesseren
Foto: Guryanov Andrey / Shutterstock.com

Met de inzet van een promotieteam hoopt het waterschap IJsselmeerstromen alsnog kiezers te interesseren voor de waterschapsverkiezingen. De vier knappe jongedames hebben nog een week om kiezers over te halen om toch te gaan stemmen.

Op 15 maart mogen Nederlanders niet alleen hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten, maar ook voor de waterschappen. “We maken ons geen illusies hoor. De meeste mensen weten niet eens dat wij bestaan”, zucht dijkgraaf Ommert van Rij (81) van het waterschap IJsselmeerstromen. “We weten heel goed dat de waterschapsverkiezingen de meeste Nederlanders geen hol interesseren, om het maar even zo te zeggen.”

Om mensen over te halen toch te gaan stemmen, zet het waterschap een aantrekkelijk promotieteam in. Priscilla (19), Kimberley (18), Esmeralda (19) en Chardonnay (18) gaan in de komende dagen naar diverse plekken om de waterschapsverkiezingen onder de aandacht te brengen. Zo gaan ze onder meer auto’s wassen en met enkel een miniscule bikini, een tuinslang en een emmer massageolie naar verschillende winkelcentra.

“Het idee is uit pure wanhoop ontstaan”, geeft Van Rij toe. “We hopen mensen op deze manier toch een beetje warm te krijgen voor de waterschapsverkiezingen. Deze campagne zit al op het randje van wat wettelijk is toegestaan. Anders weet ik het ook niet meer.”

 
Deel dit artikel: