16 ℃

Waterschap Limburg kritisch op aanpak overstromingen Tonga

Foto: Nawal Karimi / Shutterstock.com

Het Waterschap Limburg is uitermate kritisch op de aanpak van de overstromingen op de eilandengroep Tonga. Volgens het waterschap hadden de collega’s op Tonga veel meer kunnen doen om de watersnood te voorkomen.

Delen van de eilandengroep Tonga, in de Stille Oceaan, zijn getroffen door een tsunami die ontstond na een onderzeese vulkaanuitbarsting. Veel huizen hebben schade opgelopen. Volgens het Waterschap Limburg ontbreekt het op Tonga aan ‘behoorlijk watermanagement’.

“Het is puur wanbeleid. Tonga had al lang maatregelen moeten nemen om te voorkomen dat de boel overstroomt. Als het water al in de straten staat, ben je te laat”, zegt Matthieu Kelders van het Waterschap Limburg.

Kelders vindt dat Tonga een voorbeeld moet nemen aan Limburg: “Hier hebben wij de boel gewoon veel beter geregeld. Goed, we betalen hier jaarlijks honderden euro’s aan waterschapsbelasting, maar daar krijgen we wel wat voor terug. Op Tonga staan mensen nu tot hun knieën in het water. Hier in Limburg is zoiets volstrekt uitgesloten.”

 
Deel dit artikel: