19 ℃

Wat zegt jouw ontlasting over je karakter?

Je ontlasting zegt heel veel over wie je bent. De meeste mensen doen hun behoefte en spoelen het daarna door zonder er acht op te slaan. Dat is jammer. Volgens wetenschappers van de Universiteit Meppel is uw ontlasting een afspiegeling van uw karakter. Keer u eens om en bestudeer wat u heeft neergelegd. Welk ontlastingtype bent u?

Foto: Pavel D / Shutterstock.com / OpenClipart / Pixabay

1. De schoonspringer – Deze verlaat heel soepeltjes uw lichaam en duikt haast ongemerkt het water in zonder een spatje. Wc-papier is na afloop nauwelijks nodig. U bent heel opgeruimd en precies. U kunt niet tegen wanorde. Verplichtingen en afspraken komt u altijd na. Uw huis is altijd spic en span en uw administratie op orde.

2. Het bommetje – Deze plonst zo voluit het water in dat uw achterwerk vervolgens kleddernat is. Wc-papier is hierdoor nauwelijks nodig, liever een handdoekje om te drogen. U gaat niets uit de weg en stort zich overal bovenop. Op feestjes bent u een echte gangmaker. U bent zeer aanwezig en staat graag in de belangstelling.

3. De ijzeren staaf – Na het doortrekken spoelt alles weg, plas, papier, whatever, maar deze ijzeren staaf blijft liggen op het platje en trotseert de kracht van de waterstroom zonder blikken of blozen. Hij blijft liggen alsof er niets gebeurt. Na drie keer doortrekken moet deze een zetje met de wc-borstel om hem van zijn plaats te krijgen. U hebt een zeer sterke persoonlijkheid. U heeft een sterke eigen mening die u goed kunt onderbouwen. U bent stabiel en staat stevig in uw schoenen. Niets krijgt u van de wijs. Mensen zien u als een rots in de branding.

4. Drab – Deze onsamenhangende ontlasting lijkt oneindig. Telkens als u denkt klaar te zijn en u toch nog even perst komt er weer wat en kunt u weer opnieuw gaan vegen. Na afloop ligt er een berg substantie waarvan u denkt: “wow, komt dat uit mij?”. U bent slordig en warrig. U doet maar wat. U hecht niet aan structuur en bindt zich moeilijk. U flierefluit maar in het rond. Doe eens wat met uw leven. En laat u eens testen op ADHD.

 
Deel dit artikel: