Wat wordt de nieuwe naam van Schiphol?

Schiphol krijgt een nieuwe naam. De luchthaven wordt vernoemd naar een overleden Bekende Nederlander. De grootste kanshebbers zijn Johan Cruijff, Cor Witschge en Pim Fortuyn.

Schiphol Airport Amsterdam - 4Jordi, de zoon van de in maart overleden voetbalgrootheid Johan Cruijff, hoopt dat de luchthaven naar zijn vader wordt vernoemd. “Welke grote Nederlanders heb je? Rembrandt, Van Gogh en mijn vader”, zegt Jordi Cruijff tegen nieuwssite NU.nl.

Ook vrienden van Pim Fortuyn zouden graag zien dat Schiphol wordt vernoemd naar hun idool. De politicus werd in 2002 vermoord. “Pim was een man met een vooruitziende blik”, aldus de woordvoerder van de vriendengroep. “Destijds was hij omstreden, maar nu denkt half Nederland zoals hij. Als onze nationalistische luchthaven naar Pim wordt vernoemd, krijgt hij eindelijk de erkenning die hij verdient.”

Vooralsnog lijkt Cor Witschge de grootste kanshebber. De acteur overleed in 1991 aan een hartinfarct. Witschge is het meest bekend door zijn legendarische rol als Pipo de Clown. Het is de wens van een groep theaterkenners om Schiphol om te dopen tot Pipo Airport.

De nieuwe naam van Schiphol wordt volgend jaar bekendgemaakt.

 
Deel dit artikel: