29 ℃
Te weinig personeel

Wat verdient iemand op Schiphol dan precies?

Wat verdient iemand op Schiphol dan precies?
Foto: T.W. van Urk / Sorbis / stockfour / Shutterstock.com

Door personeelstekort heerst al wekenlang een enorme chaos op Schiphol. Vanwege de lage lonen zou het moeilijk zijn om nieuwe medewerkers te vinden. Maar wat verdient iemand op Schiphol dan precies? We vragen een willekeurige medewerker op Schiphol naar zijn salaris. 

Op de luchthaven treffen we Jan Limburgh (54). Hij werkt al 28 jaar op en rond Schiphol als piloot. Eerst vloog hij op de Boeing 737, nu is hij gezagvoerder op de nieuwste Boeing 787. Na enig aandringen geeft hij een kijkje op zijn salarisstrook.

“Ik verdien net iets meer dan 17.961 euro per maand, maar daar moet nog wel de belasting vanaf”, zegt Jan. “De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima. Ik moet bijvoorbeeld vaak voor mijn werk naar het buitenland. De hotelovernachtingen worden dan allemaal vergoed.”

Inclusief vakantiegeld komt Jans jaarsalaris uit op een kleine 126.000 euro netto. Tevreden? “Ja, best wel”, zegt Jan. “Ik hoor hier op Schiphol allemaal mensen klagen over hun salaris. Eerlijk gezegd begrijp ik daar niets van. Ik vind mijn salaris alleszins redelijk.”

 
Deel dit artikel: