19 ℃

Wat je deze zomer beter niet meer kunt drinken

Wat is er lekkerder in de zomer dan een drankje op een terras? Toch zijn niet alle drankjes even goed voor je. Nieuwspaal onderzocht vijf populaire drankjes, die je deze zomer beter kunt laten staan.

Foto: Dasha Petrenko / Shutterstock.com

1. Chloor

Het ziet er feestelijk uit, zo’n glaasje chloor. En je valt er lekker van af! Chloor is een populair detox-drankje, want je maag en slokdarm worden mooi schoon. Toch heeft chloor ook nadelen. Na drie glaasjes moet je al overgeven. Dat wil je niet tijdens een feestje, toch?

2. Dieselolie

Gemakkelijk verkrijgbaar bij het tankstation. Maar pas op: Dieselolie is een echt calorieënbommetje! Een glaasje dieselolie is ook niet heel duurzaam.

3. Verrijkt Uranium

Populair energiedrankje. Met een glaasje verrijkt uranium wordt een mooie zomerdag extra stralend. Uranium kwam in de jaren ’80 overwaaien uit Oekraïne en is de laatste jaren vooral populair in Iran. Maar: duur!

4. Kinderbloed

De oervorm van de ‘Bloody Mary’. Lekker, maar vraag altijd even naar de herkomst.

5. Muntthee

Vooral populair onder mindfulle vrouwen en Libelle-abonnees met de seksuele aantrekkingskracht van een meikever. Heeft uw man erectieproblemen? Dan komt dat waarschijnlijk doordat u muntthee drinkt. Muntthee lijkt een onschuldig glaasje takkenthee, maar muntthee heeft al heel wat relaties kapotgemaakt. Drink dan chloor.

 
Deel dit artikel: