13 ℃

Van gewone student tot multimiljonair… wat is het geheim achter het succes van Willem-Alexander?

Van gewone student tot multimiljonair… wat is het geheim achter het succes van Willem-Alexander?
Foto: RVD / Martijn Beekman

Als jongeman van amper 20 studeerde hij geschiedenis in Leiden, zoals zoveel jongeren van die leeftijd. Nu, bijna veertig jaar later, woont hij in een gigantische villa en heeft hij meerdere miljoenen op de bank. Wat is het geheim achter het succes van Willem-Alexander?

“Het leven van Willem-Alexander lijkt op een spannend jongensboek”, zegt Rolaf Benschops, die het leven van Willem-Alexander bestudeerde. “In zijn studententijd sprong hij er nog niet echt uit. Hij woonde met drie huisgenoten in een studentenhuis, dronk weleens een biertje, gewoon wat studenten doen. Niemand kon op dat moment nog vermoeden dat hij het veel verder zo schoppen dan zijn leeftijdsgenoten.”

Want het succes liet niet lang op zich wachten. Willem-Alexander werd een internationaal gerespecteerde deskundige op het gebied van watermanagement, een carrière die hem bepaald geen windeieren legde. Al op jonge leeftijd doorbrak zijn vermogen de magische grens van een miljoen.

‘The sky is the limit’

“Maar daar bleef het niet bij. De ambities van Willem-Alexander gingen nog veel verder”, weet Benschops. “Willem-Alexander behaalde een diploma aan de KLM Flight Academy, kreeg een hoge positie bij het Internationaal Olympisch Comité en mocht al snel diverse internationale beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders tot zijn vriendenkring rekenen. Hij heeft zelfs de handen geschud van helden als Nelson Mandela en Barack Obama. Er zijn maar weinig Nederlanders die dat kunnen zeggen.”

“Het succes van Willem-Alexander lijkt werkelijk geen grenzen te kennen”, zegt Benschops. “Voor hem geldt: ’the sky is the limit’. Het is dan ook niet vreemd dat veel ambitieuze jongeren Willem-Alexander als hun grote voorbeeld beschouwen. Hij laat elke dag zien wat je met keihard werken kunt bereiken.”

 
Deel dit artikel: