Wat als je partner PDDNOSX heeft?

Vorige maand stond het leven van Marc (32) in één keer op z’n kop. Hij kreeg te horen dat hij PPDNOSX heeft. Niet alleen voor Marc zelf, maar ook voor zijn vriendin Muriëlle (27) brak een moeilijke tijd aan.

Foto: Antonio Guillem / Shutterstock.com

“Marc was altijd een levenslustig type”, vertelt Muriëlle over haar vriend. “Hij was altijd vrolijk en actief. Hij werkte hard in zijn eigen bedrijf en ’s avonds ging hij graag een stukje rijden op zijn motor. In het weekend speelden we meestal spelletjes.”

Het leven lachte Marc en Muriëlle toe, tot die verschrikkelijke vrijdagavond in december. Marc kreeg PDDNOSX. “Op zo’n moment kun je daar helemaal niets mee. Ja, huilen natuurlijk. Er zijn op de wereld maar een paar mensen met PDDNOSX. De kans dat je het krijgt is heel klein. Marc voelde zich verslagen. Begrijpelijk natuurlijk. Ik legde een arm om hem heen en probeerde hem te troosten. Meer kon ik niet doen.”

Marc ging door een achtbaan van emoties. Inmiddels gaat het iets beter met hem. “Hij lacht weer af en toe”, zegt Muriëlle. “Maar het is hem nog niet gelukt om een woord te vormen. Hij heeft geen zin meer in Scrabble.”

 
Deel dit artikel: