13 ℃

Wat doe je als er regen komt? – 5 tips!

Veel Nederlanders weten nauwelijks wat ze moeten doen als het gaat regenen. Het is in ons land meestal zo droog, dat mensen er niet bij stilstaan dat een regenbui best ooit zou kunnen voorkomen.

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com / Epicantus / Pixabay

Eric Rouwspaan (34) is een zogenoemde ‘prepper’. Hij is altijd voorbereid op een bui en weet hoe hij moet handelen als het gaat regenen. Dit zijn Eric’s belangrijkste tips:

1. Zorg voor regenwerende kleding
In normale kleding kan regenwater gemakkelijk doordringen. Om te voorkomen dat u nat wordt, draagt u regenwerende kleding. Al voor een paar euro kunt u een zogenoemde ‘regenponcho’ kopen, maar een regenjas is beter. Regenjassen zijn te koop in het buitenland.

2. Bedek alles wat niet nat mag worden
Elektronische apparatuur, meubels en gebak kunnen slecht tegen regen. Bedek al uw waardevolle bezittingen met een laag plastic. Vergeet ook uw huisdieren niet!

3. Wees voorzichtig met elektriciteit
Regenwater is een goede geleider van elektriciteit. Als elektrische apparaten in contact komen met regenwater kan kortsluiting ontstaan. Erger nog: u kunt een flinke elektrische schok krijgen. Haal op tijd uw broodrooster naar binnen en ga niet in de stromende regen uw haar föhnen.

4. Zoek een schuilplaats op
Schuilen is een prima maatregel tegen de regen. Een gebouw of desnoods een afdak is in een noodsituatie een goede schuilplaats. Maar pas op: schuil niet in een Thaise grot.

5. Vraag Gerrit Hiemstra om beter weer
Gerrit Hiemstra bepaalt een dag van tevoren wat voor weer het wordt. Stuur Gerrit Hiemstra een bericht waarin u vraagt of hij de regen wil stoppen.

 
Deel dit artikel: