Wassen beeld Frans Bauer mag voorlopig blijven

Het wassen beeld van Frans Bauer hoeft voorlopig niet te worden verwijderd. Het demissionaire kabinet schuift de beslissing over het omstreden beeld door naar de nieuwe regering. 

Foto: Henk-Jan van der Klis / Flickr / CC

Het demissionaire kabinet noemt de kwestie dermate gevoelig, dat een besluit over de toekomst van het wassen beeld door het nieuwe kabinet moet worden genomen. Dat betekent in de praktijk dat het wassen beeld van Frans Bauer maanden, of misschien zelfs nog jaren in het museum Madame Tussauds in Amsterdam mag blijven staan.

Tegenstanders van Frans Bauer hebben teleurgesteld gereageerd. “Het kabinet blijft volstrekt apathisch ten aanzien van deze walgelijke verafgoding van Frans Bauer. Al sinds 2012 zijn wij bezig om het beeld weg te krijgen, maar het kabinet weigert om een standpunt in te nemen. Het gaat hier wél om een volkszanger”, briest woordvoerder Peter Hooswater namens de actievoerders.

Intussen blijft het wassen beeld van Frans Bauer nog gewoon te bekijken, tot grote ergernis van Hooswater. “Dagelijks trekken honderden mensen naar Amsterdam om het beeld te bezoeken. Ze staan soms een half uur in de rij voor het museum. Je moet je afvragen of je deze mensen hier wel wil hebben.”

 
Deel dit artikel: