17 ℃

Walter (74) heeft jarenlang niet gemediteerd en bereikt verduistering

Walter (74) heeft jarenlang niet gemediteerd en bereikt verduistering
Foto: Christopher Willans / Shutterstock.com

Gemakkelijk was het niet, maar hij is erin geslaagd. Na al die jaren van oordelen over anderen, het slechtste zien in ieder levend wezen en het eigen ego prijzen is het Walter van Aarssen uit Zaandam gisteravond eindelijk gelukt om verduistering te bereiken.

Verduistering is een staat van bewustzijn die gekenmerkt wordt door een sterke afkeer van verbondenheid met alles en iedereen om je heen, zodat je groeiende innerlijke onrust ervaart en oneindige neigingen hebt tot extreme woedeaanvallen. Het gebruik van meditatietechnieken hierbij is uit den boze. “Train het brein niet, maar verdoof het met allerlei middelen”, tipt Walter. “Verder ga ik jullie niks vertellen over mijn pad naar verduistering, jullie zoeken het verdomme zelf maar uit. Sukkels.”

Walter komt met zijn bereikte verduistering in een vreselijk rijtje mensen terecht dat hem voorging. Zoals verwacht heeft Walter een gruwelijke hekel aan deze mensen, vindt hij dat het alleen moet gaan om zijn eigen verduistering en eist hij dan ook dat de namen van zijn voorgangers achterwege worden gelaten. Uit angst voor zinloos geweld wordt Walters verzoek in acht genomen. “Ik ben erg trots op mezelf”, zegt Walter tot besluit, “heb ik toch maar mooi gedaan hè!”

 
Deel dit artikel: