13 ℃

Walgelijk: Media verdienen geld aan zielige poesjes

De media verdienen jaarlijks veel geld met afbeeldingen van zielige poesjes, zonder dat ze de zielige dieren daarvan laten meeprofiteren. Die beschuldiging komt van Nieuwspaal-hoofdredacteur Martijn Kolleveld. Hij walgt van de schaamteloze uitbuiting van zielige poesjes door de media.

poes-kat-katten-kittenBelangrijke media als het Algemeen DagbladMetro, De Telegraaf en de Meppeler Courant publiceren regelmatig afbeeldingen van zielige poesjes. De foto’s worden omgeven door advertenties, waarmee veel geld wordt verdiend. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de zielige poesjes meeprofiteren van deze opbrengsten.

“Zielige poesjes worden op een walgelijke manier uitgebuit. Foto’s van zielige poesjes scoren, dat weten deze mediabedrijven donders goed. Zielige poesjes laten de kassa’s goed rinkelen, maar wat zien de zielige poesjes daarvan terug?”, vraagt Kolleveld aan de genoemde bedrijven.

De Nieuwspaal-hoofdredacteur roept de media op om op z’n minst wat terug te doen voor het ongevraagd misbruiken van zielige poesjes. “Wij doen een gift aan Stichting Kattenbos, waar onder meer katten met kattentyfus worden opgevangen. Het bedrag is ongeveer gelijk aan de opbrengst van een waardeloos artikel als dit.”

 
Deel dit artikel: