19 ℃

Wachtende Schipholpassagiers mogelijk vanavond al ondergebracht in Ter Apel

Wachtende Schipholpassagiers mogelijk vanavond al ondergebracht in Ter Apel
Foto: Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

Er gloort weer een sprankje hoop voor de wachtende passagiers op Schiphol. Hulpverleners hopen een deel van de wachtende passagiers vanavond nog te kunnen onderbrengen in Ter Apel. “We doen er alles aan om mensen hier zo snel mogelijk weg te krijgen”, laat een woordvoerder weten.

Vanwege de drukte is op Schiphol een enorme crisis ontstaan. De vertrekhallen zijn overvol en de rijen voor de incheckbalies zijn eindeloos. Humanitaire hulporganisaties proberen voor de meest schrijnende gevallen noodopvang te regelen. “Sommige passagiers staan uren of zelfs dagen in de rij. Het is heel naar om te zien hoe ze eraan toe zijn. We proberen zo veel mogelijk passagiers onder te brengen in Ter Apel. Daar kunnen ze even huilen, slapen en op krachten komen voor de volgende wachtrij.”

“Het is onvoorstelbaar wat deze mensen hebben meegemaakt. Ze zijn totaal uitgeput”, aldus een hulpverleenster. “In Ter Apel kunnen we ze een warme douche en een bord warm eten aanbieden. Maar ze hebben vooral behoefte aan troost, even een arm om hun schouder. Eigenlijk willen ze met het vliegtuig naar Ibiza. Godzijdank heb ik ze kunnen uitleggen dat dat echt onmogelijk is.”

 
Deel dit artikel: