18 ℃

Wachtende reizigers op Schiphol blij met zwembad in vertrekhal

Wachtende reizigers op Schiphol blij met zwembad in vertrekhal
Foto: Nancy Beijersbergen / Thomas Lenne / Shutterstock.com

Gestrande reizigers op Schiphol mogen vanaf vandaag gratis gebruikmaken van het nieuwe zwembad in de vertrekhal. De luchthaven hoopt reizigers hiermee toch een beetje vakantiegevoel te geven.

Een frisse duik in het zwembad is een welkome afwisseling voor passagiers die bij de incheckbalie uren in de rij moeten staan. “Sommige passagiers bereiken uiteindelijk wel hun vakantieadres, maar de meeste passagiers komen niet verder dan de luchthaven. Daar moeten we gewoon realistisch over zijn. Met dit zwembad willen we hen een stukje troost bieden”, meldt een woordvoerder van de luchthaven.

In de komende weken zullen op Schiphol meer faciliteiten worden gebouwd: “Er komen nog twee waterglijbanen, een beachclub en een aangelegd strand. We hopen dat reizigers hierdoor vergeten dat ze eigenlijk op vakantie wilden.”

Passagiers Rint (36) en Janneke (31) Bierums zijn blij met het zwembad: “We zouden eigenlijk naar Portugal vliegen, maar na twee dagen in de rij hebben we geaccepteerd dat dat er niet in zit”, zegt Rint. “Nu liggen we toch lekker in het zwembad. Straks gaan we een cocktail drinken op Schiphol Plaza. Het is bijna als in Portugal. Het is goed zo.”

 
Deel dit artikel: