19 ℃

Waarom schrijven de media alleen over de overstromingen in Australië en bijna niets over Oekraïne?

Foto: 2M Media / Shutterstock.com

Ook in de Nederlandse media gaat het al dagenlang over maar één onderwerp: de overstromingen in Australië. De Australische premier Scott Morrison roept journalisten op om ook wat aandacht te besteden aan de oorlog in Oekraïne.

Vanwege de verwoestende overstromingen is langs de Australische oostkust inmiddels een nationale noodsituatie uitgeroepen. Tienduizenden Australiërs hebben hun huizen moeten verlaten. Omdat het veel blijft regenen, vrezen hulpdiensten dat aan de watersnood voorlopig geen einde komt. Daarnaast wordt Australië overspoeld met Nederlandse journalisten die verslag willen doen van de overstromingen.

“Journalisten uit Europa zijn volledig geobsedeerd door de overstromingen in ons land. Je kunt geen krant openslaan, of het gaat over ons. Dan denk ik: nou nou, je kunt ook overdrijven. Er gebeuren ook nog andere dingen in de wereld”, zegt Morrison.

De Australische premier roept de Nederlandse media op om ook ander nieuws te brengen: “We zijn geraakt door zoveel medeleven, maar elders in de wereld gebeuren ook nog dingen. In Oekraïne bijvoorbeeld. Daar is oorlog. Veel mensen weten dat niet eens.”

 
Deel dit artikel: