29 ℃

Waarom nam Geert Wilders zijn kat mee naar debat?

De oplettende kijker zal het niet ontgaan zijn: PVV-leider Geert Wilders gooide zelfs zijn kat in de strijd, tijdens het televisiedebat van EenVandaag. Het beestje is sinds vorige week de nieuwe mascotte van de PVV-campagne.

Foto: YT CC – Nieuwspaal

Het gezin Wilders werd afgelopen woensdag uitgebreid met twee asielkatten. De dieren zijn populair en spelen daarom een grote rol in de verkiezingscampagne. Eén van de katten mocht maandag zelfs mee naar het televisiedebat van EenVandaag. Trots toonde Wilders zijn nieuwe huisdier aan het publiek.

Politiek analist Fons Knielen spreekt van een slimme zet. “Mensen zijn dol op katten. Kijk alleen al naar de populariteit van kattenfilmpjes op internet. Wilders speelt daar handig op in”, aldus Knielen.

Wilders’ politieke opponent Mark Rutte had de harige viervoeter duidelijk niet zien aankomen. De VVD-lijsttrekker bleef maar hameren op de inhoud van het debat, terwijl het publiek slechts nog aandacht had voor het dier. “In principe is het nog niet te laat”, zegt Knielen. “De verkiezingen zijn pas woensdag. Rutte heeft nog twee dagen om naar het asiel te gaan.”

 
Deel dit artikel: