Waarom mag de horeca nog niet open nu iemand is ingeënt?

Foto: Yakobchuk Viacheslav / Shutterstock.com

Horecabedrijven vragen zich af waarom ze nog niet open mogen, nu iemand is gevaccineerd tegen het coronavirus.

Woensdagochtend kreeg de 39-jarige Sanna Elkadiri als eerste Nederlander het coronavaccin. Toch moeten de cafés en restaurants vandaag nog dicht blijven. Voor horecabedrijven is dat moeilijk te begrijpen.

“Wij snappen helemaal niets meer van dit zwabberende kabinetsbeleid”, zegt bestuurslid Ron Stampert van de Vakvereniging Horeca Nederland (VHN). “Ik heb vanmorgen zelf op televisie gezien dat iemand is ingeënt, maar toch moet de horeca nog dicht blijven. Dat valt niet uit te leggen.”

Het RIVM bevestigt dat vanmorgen inderdaad iemand is gevaccineerd, maar dat dat nog niet heeft geleid tot lagere besmettingscijfers. Maar dat argument wil er bij de horecabedrijven niet in: “Dat gelooft toch helemaal niemand? Als die prik van vanmorgen niet terug te zien is in de cijfers, waarom gaan ze er dan in vredesnaam mee door?”