Waar was Mark Rutte op vakantie?

De Tweede Kamer is weer aan het werk. De Kamerleden hadden bijna twee maanden vakantie. Waar gingen ze naartoe? Nieuwspaal reisde met de politici mee.

Mark-Rutte krijgt standbeeldMark Rutte bleef vier weken bij zijn moeder. De premier gebruikte de zomervakantie om zijn vitaminegebrek weg te werken. Van zijn moeder kreeg hij verse sla en een flanellen pyjama. Rutte mocht elke zondag een ijsje. “Omdat het vakantie is”, aldus zijn moeder.

Jeroen Dijsselbloem bracht zijn vakantie door in Griekenland. Onze minister van Financiën verbleef vijf weken in een all inclusive resort op het eiland Kos, op uitnodiging van de Griekse premier. De vakantie kostte 86 miljard euro.

Henk Kamp is meestal te vinden op de camping. Kamperen is zelfs naar hem vernoemd. De minister parkeerde zijn caravan bij de ruïnes in de provincie Groningen. Er is niets meer van hem vernomen.

Geert Wilders dobberde twee weken in een bootje op de Middellandse Zee. Een primitieve zeecruise is de laatste tijd vooral populair onder Afrikaanse toeristen. Wilders sloot zijn vakantie af in een all inclusive resort op het Griekse eiland Kos, op uitnodiging van Jeroen Dijsselbloem. Wilders ergerde zich aan de vele buitenlanders in het buitenland.

 
Deel dit artikel: