Je gaat scheiden… maar waar laat je de kinderen?

Foto: Wavebreakmedia / Shutterstock.com

Eén op de drie huwelijken draait uit op een scheiding. De scheiding is vaak zo geregeld. De spullen verdelen is meestal een fluitje van een cent. Maar waar laat je de kinderen? 

Rob en Mariëtte Oversteegh waren ruim 15 jaar getrouwd. “We kunnen terugkijken op een prachtig huwelijk”, vertelt Rob. “We hebben samen een fantastische tijd beleefd, maar na al die jaren was het tijd voor wat anders. Lekker met een schone lei beginnen, dat is wat we wilden.”

“De scheiding verliep bijna vlekkeloos”, zegt Mariëtte. “Hans nam de auto, ik kreeg de spaarrekening en de meubels. Maar ja, toen zaten we nog wel met twee kinderen opgescheept. Daar zat geen van beiden natuurlijk op te wachten.”

Wat volgde was een lang gevecht om de voogdij van zoon Julius (11) en dochter Meike (8). “Ik vind dat Mariëtte maar voor ze moet zorgen. Zij heeft ze immers gebaard”, bromt Rob. Maar dat vindt Mariëtte geen reden: “Rob was er zelf bij toen ze werden verwekt. Althans, dat denkt hij.”

“Ik wil die zooi graag achter me laten”, zegt Rob, wijzend op zijn kinderen. “Een nieuw leven opbouwen. Een nieuwe partner en misschien wel een paar nieuwe kinderen. Wie weet.”

 
Deel dit artikel: