23 ℃

VVD wil verbod bussen op busbaan

Foto: Maurits90 / Wiki Commons CC

Als het aan de VVD ligt, komt er een landelijk verbod op bussen op de busbaan. Bussen op de busbaan zijn al langer een grote ergernis van VVD-burgemeester John Jorritsma.

Nadat Jorritsma, burgemeester van Eindhoven, zijn beklag deed over toeterende buschauffeurs wanneer hij met zijn Audi gebruikmaakt van de busbaan, heeft het VVD-lid nu geopperd om alle bussen te weren van de busbaan. Hierdoor zou de burgemeester zich weer vrij van ergernissen door de Brabantse stad kunnen manoeuvreren.

Het standpunt is opgepakt door de rest van de VVD. De partij probeert nu landelijk voor elkaar te krijgen dat bussen geen gebruik meer mogen maken van de busbaan. De busbaan mag dan enkel nog worden gebruikt door vermogende VVD-leden.

“Eerst vonden we het gevoelsmatig een beetje voor paupers, dat met je auto over de busbaan rijdt. Busbaan, het klinkt toch een beetje als openbaar vervoer”, aldus een woordvoerder van de VVD. “Maar nadat John Jorritsma ons liet zien hoe fijn en makkelijk het is om gewoon met je Audi over de busbaan door de stad te cruisen en schijt te hebben aan het gewone volk, zijn we om. Daarom zeggen wij vanaf nu: ‘Busbaan voor de VVD. Stadsbussen, weg ermee.'”

 
Deel dit artikel: