14 ℃

VVD wil uitstoot koranverbrandingen compenseren met planten van bomen

VVD wil uitstoot koranverbrandingen compenseren met planten van bomen
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Binnen het kabinet is een felle discussie gevoerd over het wel of niet verbieden van koranverbrandingen. De VVD wil het verbranden van korans niet verbieden, mits de door koranverbrandingen uitgestoten CO2 wordt gecompenseerd met de aanplant van jonge bomen.

CDA-minister Hanke Bruins Slot wil een verbod op koranverbrandingen op grond van de internationale veiligheid. VVD-leider Dilan Yesilgöz ziet zo’n verbod niet zitten, maar vindt wel dat eventuele milieuschade gecompenseerd moet worden. “Het kan niet zo zijn dat Nederlanders allemaal naar hartenlust korans gaan zitten verbranden, terwijl bedrijven als Tata Steel juist worden verplicht om hun uitstoot te beperken”, aldus Yesilgöz.

Ook de PVV is tegen een verbod op koranverbrandingen. Volgens PVV-leider Geert Wilders valt een verbod simpelweg niet te handhaven. “Voor een groot deel van mijn achterban is het een vaste gewoonte om alles wat niet Hollands is te beschimpen. Wat is daar nou mis mee?”, aldus Wilders. “Als het aan het CDA ligt, mogen we straks helemaal niemand meer nodeloos tot op het bot beledigen. Wat blijft er dan nog over van onze cultuur?”

 
Deel dit artikel: