17 ℃

VVD wil crisisoverleg op zondag hervatten: “Heel spijtig dat ChristenUnie er dan niet bij kan zijn”

VVD wil crisisoverleg op zondag hervatten: “Heel spijtig dat ChristenUnie er dan niet bij kan zijn”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Het wil nog niet vlotten met het crisisoverleg tussen de coalitiepartijen over het asielbeleid. Regeringspartij VVD wil de onderhandelingen pas komende zondag hervatten, hoewel de ChristenUnie op die dag niet werkt. 

De VVD en de ChristenUnie staan momenteel lijnrecht tegenover elkaar. Alle voorstellen van de VVD zijn tot nu toe door de ChristenUnie afgewezen. “Ik denk dat er niets anders op zit dan het overleg op een zondag voortzetten. Dat zal dan zonder de ChristenUnie moeten, maar dat is dan maar zo”, aldus Rutte.

Maar waarom uitgerekend op zondag? “Ik begrijp dat de zondag voor christenen een rustdag is, wat betekent dat bewindslieden van de ChristenUnie niet bij het overleg aanwezig kunnen zijn”, grijnst Rutte. “Dat is natuurlijk heel spijtig voor de ChristenUnie, maar dat is nou eenmaal wat de Bijbel heeft voorgeschreven en waar ze zich aan willen houden. Ik denk dat we daar begrip voor moeten hebben en dan maar zonder de ChristenUnie tot een akkoord moeten komen. Het is niet anders.”

 
Deel dit artikel: