19 ℃

VVD stopt om ideologische redenen met TikTok: “Er zijn voorlopig toch geen verkiezingen meer”

VVD stopt om ideologische redenen met TikTok: “Er zijn voorlopig toch geen verkiezingen meer”
Foto: YT CC

Ook de VVD gaat stoppen met de omstreden filmpjesapp TikTok. Volgens de partij is dit een eerste stap naar het opnieuw optuigen van ideologische veren.

VVD-Kamerlid Queeny Rajkowski maakte vandaag namens haar partij bekend dat de VVD volgende week haar TikTok-account zal verwijderen. Volgens Rajkowski heeft dat alles te maken met ideologische redenen: “Wij hebben 100.000 volgers op TikTok. Het was dus nogal onnozel geweest als we voor de Provinciale Statenverkiezingen ons account hadden verwijderd. Wij verlaten TikTok nu op exact het juiste moment. Namelijk op een moment waarop wij voorlopig geen verkiezingen verwachten.”

Door veiligheidsexperts wordt al langer gewaarschuwd dat TikTok gegevens van haar gebruikers doorspeelt aan de Chinese regering. “Het is al jaren bekend dat TikTok een verlengstuk is van het Chinese regime”, zegt Rajkowski. “En dan moet je als partij alleen nog gaan zoeken naar het juiste moment om achter je principes te gaan staan. Dat is wat ons betreft niet in campagnetijd, maar nu. Door TikTok nu de rug toe te keren, laten we opnieuw zien dat de VVD als het uitkomt moreel ver boven andere partijen staat.”

 
Deel dit artikel: