12 ℃

VVD-fractieleider Sophie Hermans: “Nederland nu veel beter dan in 1822”

VVD-fractieleider Sophie Hermans: “Nederland nu veel beter dan in 1822”
Foto: YT CC

Sophie Hermans, fractieleider van de VVD, is trots op de vooruitgang die in Nederland heeft plaatsgevonden. “Het leven van Nederlanders is in de afgelopen tweehonderd jaar aanzienlijk verbeterd”, aldus Hermans.

In een lang interview in het AD wijst Hermans op de vele verbeteringen die in ons land sinds 1822 zijn doorgevoerd en waar burgers nu van profiteren. “Werknemers hebben een aanzienlijk hoger inkomen dan tweehonderd jaar geleden. Daarnaast heeft vrijwel de gehele bevolking toegang tot stromend water en riolering. En als het donker wordt, knip je met het grootste gemak een elektrische lamp aan. Tweehonderd jaar geleden, toen de VVD nog niet bestond, was zoiets ondenkbaar”, aldus Hermans.

Ook op het gebied van de volksgezondheid staat Nederland er volgens Hermans veel beter voor dan tweehonderd jaar geleden: “In 1822 had half Nederland nog schurft. Dat jeukt ontzettend. Nu heeft bijna niemand meer schurft. Dat vergeten mensen weleens. Je kunt je afvragen of mensen zonder de VVD nu nog steeds aan het krabben waren.”

De VVD levert sinds 2010 de premier. Vanaf dat moment ging de vooruitgang volgens Hermans nog sneller: “Mijn partij is altijd groot voorstander geweest van innovatie. Dat heeft prachtige resultaten opgeleverd. Kijk bijvoorbeeld eens naar WhatsApp en Tinder, waarmee burgers heel makkelijk contact kunnen houden en een match kunnen vinden. Voor het eerste kabinet onder leiding van Rutte begon, was dat er allemaal nog niet. Ik denk dat we daar best wat trotser op mogen zijn.”

 
Deel dit artikel: