19 ℃

VVD, CDA en D66 eensgezind: “ChristenUnie heeft integriteitsprobleem”

Foto: YT CC

De gesprekken over een doorstart van het huidige kabinet kunnen volgens ingewijden weleens moeilijk worden. Het feit dat de ChristenUnie nog enige integriteit bezit, lijkt het voornaamste struikelblok te worden.

In de Haagse politieke wandelgangen wordt volop geklaagd over de integriteit van de ChristenUnie. De partijleiders van D66, VVD en CDA klampen elke journalist aan die het maar horen wil om een gemeenschappelijke boodschap te spinnen: “Zolang de ChristenUnie volhoudt dat integriteit een plek verdient in de politieke arena komen we natuurlijk nooit tot een regeerakkoord.”

De drie machtspartijen vinden het niet alleen uitermate naïef dat de ChristenUnie denkt dat integriteit een rol speelt in de politiek, ze vinden ook dat het integere handelen van de partij van Gert-Jan Segers de andere partijen in een kwaad daglicht stelt: “De collegialiteit van de ChristenUnie is ver te zoeken. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat drie regeringspartijen partijen van schandaal naar schandaal hobbelen en dat de vierde partij zich consequent fatsoenlijk opstelt. Op deze manier ondermijnt de ChristenUnie de solidariteit tussen onze partijen en dat vinden wij zeer kwalijk en ongepast.”

 
Deel dit artikel: