17 ℃

VV Limmel organiseert benefietwedstrijd voor Messi: “Zo’n speler verdient een goed pensioen”

VV Limmel organiseert benefietwedstrijd voor Messi: “Zo’n speler verdient een goed pensioen”
Foto: Oleksandr Osipov / Victor Velter / Shutterstock.com

Deze week werd bekend dat Lionel Messi zijn indrukwekkende voetbalcarrière gaat voortzetten bij de Amerikaanse voetbalclub Inter Miami. Dat de grootste voetballer aller tijden niet voor het grote geld kiest in Saoedi-Arabië is bewonderenswaardig, maar roept tegelijk de vraag op of Messi hierdoor niet krap bij kas komt te zitten op zijn oude dag. Het is met deze reden dat VV Limmel een benefietwedstrijd organiseert om Messi financieel een hart onder de riem te steken.

In Nederland bestaat er geen voetbalvereniging die een hoger percentage Messi-fans heeft als VV Limmel. Het kwam daarom niet helemaal uit de lucht vallen dat de Maastrichtse amateurclub het initiatief nam voor een benefietwedstrijd voor de Argentijnse superster. Morgenmiddag om 14:30 uur staat er een vriendschappelijk potje gepland tussen het vierde en vijfde herenelftal. De opbrengsten van de kaartverkoop zullen direct worden gestort op Messi’s spaarrekening.

“Iedereen is morgen van harte welkom bij VV Limmel om te genieten van een mooie pot voetbal”, zegt clubvoorzitter Jean Meeuwis glunderend. “Voor niet-leden ligt de entreeprijs slechts op 70 euro en leden van onze prachtige vereniging kunnen al voor 50 euro de wedstrijd komen aanschouwen. Wij hopen dat we Lionel – wij mogen Lionel zeggen – op deze manier financieel tegemoet kunnen komen, zodat hij zijn gezin kan blijven onderhouden en ook na zijn carrière een beetje geld overhoudt om leuke dingen van te doen.”

 
Deel dit artikel: