13 ℃

Vuilnisman Willem (46): “Vind ik een onderbroekje, dan ruik ik er even aan”

Vuilnisman Willem (46): “Vind ik een onderbroekje, dan ruik ik er even aan”
Foto: Shutterstock.com

De staking van vuilnisophalers is voorbij. Dankzij een nieuw cao-akkoord krijgen ze maar liefst 13 procent meer salaris. Ook de 46-jarige Willem Bonssen gaat enthousiast weer aan het werk. Wij mochten een dagje met hem mee. 

“Het is nog steeds een prachtig vak. Ik was altijd al nieuwsgierig. Daarom ben ik dit gaan doen”, vertelt Willem. “Ik snuffel graag tussen het afval dat ik ophaal. De gekste dingen kom ik tegen. Tampons, privéfoto’s, zelfs teennagels. Mensen gooien dat allemaal zomaar weg.”

“Als vuilnisman krijg je een intiem kijkje in iemands leven. Voordat ik de container leegmaak, kijk ik er altijd even in. Je afval zegt namelijk veel over je. Toon mij uw afval en ik zeg u wie u bent, zeg ik weleens.”

Willem rommelt in een container en haalt er een blauwe trui uit. “Mensen gooien ontzettend veel kleding weg. Soms vind ik kleren die ik zelf nog kan dragen. En vind ik een damesonderbroekje, dan ruik ik er altijd even aan. Heerlijk vind ik dat.”

Na al die jaren als vuilnisman zit Willem vol met grappige anekdotes: “Twee straten verderop woont een vouw die de pil slikte. Anticonceptie, weet je wel? De lege strips gooide ze gewoon in de container. Het viel me op dat ik al een tijdje geen pilverpakkingen meer tussen haar afval zag, maar ik vond wel een zwangerschapstest. En wat denk je? Raak! Ik heb haar man opgewacht om hem het blije nieuws te vertellen. Hij wist nog van niks. Ja, dat zijn mooie dingen.”

 
Deel dit artikel: