15 ℃

Vuilmaakbedrijf Van Oirschot en Franken zorgt er voor dat schoonmaakbedrijven blijven bestaan

Foto: Bart Sadowski / Vengerof / Peshkova / Carlos Amarillo / Shutterstock.com

“Je kunt eigenlijk wel stellen dat wij de werkgelegenheid in Nederland redelijk hoog houden”, begint directeur Frank van Oirschot. “Zonder ons zouden duizenden schoonmakers zonder werk zitten.”

Vuilmaakbedrijf Van Oirschot en Franken uit Nijbroek zorgt er voor dat schoonmaakbedrijven kunnen blijven bestaan. Toch is het bedrijf van de Gelderse ondernemers vrij onbekend. “Dat klopt”, geeft Van Oirschot toe. “Wij gaan pas aan het werk als bedrijven dicht zijn. Zodra iedereen naar huis is, zorgen wij er voor dat het pand een beetje vuiler wordt. Soms zijn schoonmaakbedrijven echt van ons afhankelijk.”

Van Oirschot en Franken schrikken soms als ze ergens binnenkomen. “In sommige bedrijven is het heel klinisch. Dan moeten wij flink aan de bak voordat de schoonmakers aan het werk kunnen”, zegt Van Oirschot. “Daarom doe ik een oproep aan het personeel van die bedrijven: je hoeft er echt geen teringzooi van te maken voordat je naar huis gaat. Dat doen wij wel. Maar kom op, je mag je bureau best wat viezer achterlaten.”

 
Deel dit artikel: