18 ℃

VS zegt Nederland steun toe in strijd tegen de gladheid

VS zegt Nederland steun toe in strijd tegen de gladheid
Foto: Krasula / Lev Radin / Shutterstock.com

WASHINGTON - De Amerikaanse regering maakt omgerekend zo’n 260 miljoen euro vrij voor hulp bij de gladheidsbestrijding in Nederland. Daarnaast leveren de Verenigde Staten ijskrabbers, zout en strooivoertuigen.

Nederland werd donderdagavond getroffen door gladheid van ongekende omvang. Vooral in Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg werden de wegen spiegelglad. “De beelden van de spekgladde A1 en A12 hebben bij ons in de VS diepe indruk gemaakt”, zei de Amerikaanse president Joe Biden. “Samen met de Nederlandse regering zullen we alles doen wat nodig is om de Nederlandse wegen weer begaanbaar te maken.”

De Amerikaanse president benadrukte de lange vriendschapsband tussen Nederland en de Verenigde Staten. “Amerika staat in deze moeilijke tijd zij aan zij met onze glijdende bondgenoten in Nederland”, sprak Biden. “Onze steun aan de Nederlanders zal onvoorwaardelijk en ruimhartig zijn, zoals de Nederlanders ongetwijfeld ook ruimhartig zullen reageren als ergens anders in de wereld het noodlot toeslaat.”

 
Deel dit artikel: