Vruchtwater met smaakje lekkerder voor baby

Vruchtwater met smaakje lekkerder voor baby
Foto: Lopolo / Shutterstock.com

Ongeboren baby’s beleven meer plezier aan de zwangerschap als er een smaakje aan het vruchtwater is toegevoegd. Dat blijkt uit onderzoek van kinderarts Eric Hagens.

“De meeste zwangere vrouwen laten de foetus rondzwemmen in smaakloos, ongezoet vruchtwater. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd”, aldus Hagens. “De zwangerschap wordt voor het kind veel interessanter met een stukje smaakbeleving.”

“We weten dat foetussen al vanaf de vierde maand verschillende smaken kunnen onderscheiden. Bij de keuze van vruchtwater geven de meeste moeders de voorkeur aan zoet. Ze gaan er van uit dat het kind zoet het lekkerst vinden. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Laat je kind ook kennismaken met andere smaken, zoals bitter, zuur, zout en umami. Zo komt je kind met een betere smaakontwikkeling ter wereld.”

Natuurlijk zijn niet alle smaken geschikt voor de ongeboren baby. Zo bleek eerder al uit Brits onderzoek dat foetussen een hekel hebben aan boerenkool. “Vraag uw verloskundige bij de eerste echo om een smaakplan op te stellen”, adviseert Hagens. “U kunt kiezen voor bijvoorbeeld aardbei, citroen, witlof, haring en sambal.”

 
Deel dit artikel: