Vrouwenroeper Mo (28) ontstemd over hardere aanpak straatintimidatie

Vrouwenroeper Mo (28) ontstemd over hardere aanpak straatintimidatie
Foto: Travelpixs / Albert Pego / Shutterstock.com

AMSTERDAM - Twintig steden gaan straatintimidatie harder aanpakken. Dat moet onder meer voorkomen dat vrouwen op straat worden nageroepen. Een flinke tegenvaller voor de 28-jarige vrouwenroeper Mo Muzeij uit Amsterdam, die in de afgelopen jaren al vier vrouwen bij elkaar riep.

Mo roept voorbijlopende vrouwen na en probeert hij hen op die manier te interesseren voor een langdurige relatie. En met succes. In de afgelopen jaren heeft hij al vier knappe en intelligente partners bij elkaar geroepen. Maar door een nieuwe aanpak tegen straatintimidatie mag hij in steden als Amsterdam, Breda, Leeuwarden en Utrecht binnenkort geen vrouwen meer naroepen. “Dit beleid is gemaakt door iemand die totaal niet weet hoe vrouwen in elkaar zitten”, roept Mo.

“Kijk, het is voor een vrouw heel vleiend om te worden nageroepen. Naroepen is dé manier om het hart van een vrouw te veroveren. De meeste mannen begrijpen dat niet”, legt hij uit.

Eén van zijn vriendinnen, de 23-jarige Liselot, knikt. “Mannen proberen me vaak te versieren met humor, een vriendelijke lach of een leuk gesprek. Daar houd ik niet van. Ik wil worden nageroepen”, vertelt de knappe blondine. “Mo heeft me twee jaar geleden op straat nageroepen. Ik liep gewoon voorbij en vond hem niet heel aantrekkelijk of zo. Maar toen riep hij: ‘Hey, kk-slet!’. Zó romantisch! Ik was op slag verliefd.”

 
Deel dit artikel: